недеља, 9. октобар 2011.

"Friends With Benefits"

Super je film, meni se svideo. Još uvek svež, tako da ne verujem da ste ga svi gledali. Ali tema nije samo taj film, niti filmovi. Tema je sledeća: Da li takvo prijateljstvo može da opstane?
Kratko i jasno NE! Kao prvo, još uvek postoji pitanje da li su muško-ženska prijateljstva moguća
a da jedno od njih dvoje nije zaljubljeno u drugo. Kako tek onda da imate seksualne odnose sa nekim
i da budete prijatelji? Legnete sa nekim u krevet, i sutra da se ponašate kao da se to nije ni dogodilo, i tako iznova i iznova... I na kraju da ostanete dobri prijatelji. Jednostavno nemoguće. Svaki film koji sam pogledao sličan ovome "Friends With Benefits" mi prvo kaže kako je to moguće, a na kraju on njoj izjavjluje ljubav i njih dvoje žive hapily ever after. Dakle, nemoguće je čak i u filmovima.  A
sada da rešimo tu enigmu zbog čega je tako. Kao prvo, tvoj najbolji prijatelj ti je najbolji prijatelj zato što imate previše toga zajedničkog, skoro nikada se ne svađate, i možete da "trpite" jedno drugo satima, danima, godinama... To je u stvari savršen temelj za ljubavnu vezu. (pričam o muško-ženskom prijateljstvu).
Vi već imate neverovatno jaku i trajnu vezu koja se zove prijateljstvo. Svi koji traže stabilnu i dugu ljubavnu vezu u stvari traže najboljeg prijatelja, samo što će te sa tim prijateljem raditi malo drugačije stvari-intimnije stvari. Najbolji ste prijatelji, pretpostavimo da ti nju ponekad zamisliš golu, i BAM, došli ste na ideju da budete "Friends With Benefits". Sve je super u početku. Ti 100% osećaš nešto prema njoj posle izvesnog (kraćeg) vremena, ali to potiskuješ u sebi i nikome to ne bi priznao. Ona možda, a možda i ne. Što više vremena prolazi, tebi postaje sve teže da ulaziš u tu rutinu a da ona ne zna šta osećaš prema njoj. Da ne pričam dalje šta sledi, jer već znaš. A ako ne znaš, onda bi trebalo da posetiš psihijatra jer me tvoj nivo inteligencije zabrinjava. Da skratim. To je puklo, ne javljate se jedno drugom. Šta ćeš uraditi dalje, tvoja stvar. Poenta je u tome da ne treba kvariti prijateljstvo. Možda se isplati da to pređe na viši nivo, ali je to preveliki rizik. Ako nisi kockar, ako misliš da ona ništa ne oseća prema tebi osim čistog prijateljstva i da ne može više od toga, onda ostavi sve kako jeste. Ostanite prijatelji, ali bez beneficija. U ovom slučaju-no sex, no problems.

Lajkujte našu fb stranicu


1 коментар:

  1. Meni se ovo isto desilo. Ne sa najboljim drugom, ali sa dobrim drugom. Dobro se zavrsilo, zajedno smo i puno se volimo :D

    ОдговориИзбриши

Molimo Vas da ne koristite neprikladan rečnik.
Svaki komentar će biti pregledam od strane admina, i svi neprikladni komentari neće biti objavljeni!

Hvala!